$ 1200 US Stimulus Check er nå verdt nesten $ 3000 hvis investert i Bitcoin

Stimuleringssjekken på $ 1200 som ble gitt ut til amerikanske borgere som et hjelpemiddel mot COVID-19-pandemien, ville nå være verdt nesten $ 3000 hvis den investeres i BTC.

Det har gått omtrent syv måneder siden den amerikanske regjeringen sendte de første stimuleringskontrollene til en verdi av 1200 dollar til mange borgere. Interessant nok ville det beløpet nå være verdt nesten $ 3000 hvis det ble investert i Bitcoin ettersom aktivaprisen har verdsatt betydelig siden den gang, i motsetning til dollar.

Stimulus Checks: The History
Verdens regjeringer ble overrasket da COVID-19-pandemien brøt ut tidligere i år. En av de første forretningsordrene inkluderte å gripe vanlig liv slik vi kjente det. Landsdekkende lockdowns begynte å forekomme globalt. Gatene ble tomme da folk ble værende i husene sine.

Det er fortsatt diskutabelt hvis disse ekstreme tiltakene hadde en reell positiv innvirkning på spredningen av viruset måneder senere. En viss ting er imidlertid at det hadde reelle konsekvenser for mange menneskers jobber, og naturlig nok deres økonomi.

De mektigste økonomiene svarte med å utstede såkalte stimuluspakker. De fungerer som skatterabatter og insentiver for å forhindre finanskrise, samtidig som de gir sårt tiltrengte kontanter til strevende borgere.

Verdens største land etter nominelt BNP førte anklagen med massive pakkeavtaler verdt billioner dollar. Hver voksen som tjener under $ 75 000 i året i USA hadde rett til en sjekk til $ 1200. De første slike sjekkene ble sendt ut i midten av april.

$ 1200 i BTC i april Verdt nesten $ 3000 i dag

Selv om de fleste rapportene den gang antydet at folk brukte sine nylig oppnådde dollar til mat og husleie, er det tvingende å sjekke hva som ville skjedd hvis de faktisk ble investert i bitcoin. Tross alt så den største USA-baserte kryptobørs Coinbase en betydelig økning av innskudd verdt nøyaktig 1200 dollar i løpet av den tiden.

Det stadig kreative kryptokurrency-samfunnet etablerte en Twitter-profil etter hvordan den hypotetiske investeringen i BTC presterer. Den sporer hvor mye $ 1200 ville ha vært verdt hvis pengene ble satt i bitcoin 15. april.

På den tiden handlet den primære kryptovalutaen mellom $ 6,600 og $ 6,800. Så hvis noen virkelig hadde byttet $ 1200 for BTC til $ 6600, ville han ha endt opp med litt over 0,18 bitcoins. I dag handler eiendelen rundt $ 16.000. Som sådan ville det samme beløpet på 0,18 bitcoins være verdt nord for $ 2900. Dette vil bety en avkastning på 142% på bare syv måneder.

Hva med USD?
Det er også verdt å utforske hva som har skjedd med dollaren siden den gang. Mens BTC har skutt i været, falt verdens reservevaluta faktisk sammenlignet med andre fiat.

Dollaren handlet rundt 0,920 mot euro i midten av april, som var nær det årlige høydepunktet. Den har mistet 8% siden den gang og er nede på 0,845.

USD har også mistet over 6% mot det britiske pundet og den kinesiske yuanen. Den fremtredende amerikanske økonomen Peter Schiff spådde en enda verre fremtid for dollaren og sa at selv hyperinflasjon ikke er helt ute av bildet.

På den annen side mener Gemini-medstifter Tyler Winklevoss at de nevnte stimulansepakkene vil fortsette å skade USD og bemerket at de er en „kode for å kjøpe Bitcoin.“