Staffer underslæbte USD 159.000 i bankmidler til at foretage kryptokøb

En medarbejder i en af Sydkoreas største kommercielle banker stjal og underslæbede tusindvis af USD i bankmidler for at foretage deres egne kryptoinvesteringer, har en ny rapport fundet.

Per Choseh Keumyong Shinmun, landets største finansielle regulator, Financial Supervisory Service, har i denne uge samlet og afgivet en ny rapport om økonomiske ulykker og forseelser i store forretningsbanker i første del af året.

Tilsynsmyndigheden afslørede detaljer om en ikke-navngivet Woori Bank-medarbejder, der afskaffede et samlet beløb på 159.000 USD i klient- og bankholdte midler ved to separate lejligheder.

Medarbejderen, hvis misgjerninger blev eksponeret af banken i marts i år, men kun kom frem i denne uges rapport, kanaliserede med succes midlerne til deres egne bankkonti – og brugte derefter fiat til at købe uoplyst kryptobesiddelse.

Rapportens forfattere tilføjede, at større banker havde mistet en svimlende mængde midler i løbet af den seks måneders periode, hvor rival Shinhan i alt mistede over USD 0,5 millioner i tre separate hændelser. KEB Hana tabte i mellemtiden omkring 0,25 mio. USD i samme periode.

Kim Byung-wook, en parlamentsmedlem for det regerende Demokratiske Parti, sagde, pr. Samme medieudtag,

”Der er sket økonomiske ulykker i banksektoren, både store og små, og disse har ødelagt tilliden til det finansielle system. Finansielle myndigheder bør gøre en større og mere aktiv indsats for at forhindre ulykker af denne art. ”